Bemutatkozás

 

Kik vagyunk? Mi a Zöldövezet?

A nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület környezetbarát termékeket árusító boltja. 2010-től a Búza téri Piaccsarnokban működik üzletünk. Valamint 2018-tól már webáruházunk is van!

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 1986-ban alakult, 1989 óta szervezett formában dolgozik helyi, megyei, országos és olykor nemzetközi léptékben a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításáért. Egyesületünk több civil szakmai tömörülésnek, köztük a Magyar Természetvédők Szövetségének, a Környezet Tanácsadók Hálózatának, a Magyar Éghajlatvédelmi Szövetségnek is tagja. Főbb tevékenységeink említés szintjén: környezeti nevelés és tanácsadás, erdei iskoláztatás, természetvédelem, hulladékgazdálkodás, komposztálás, tanyapedagógia, energiahatékonysági programok, szalmabála építészet, szemléletformáló kampányok. És egy helyi gazdaságfejlesztési program keretében a kárpáti borzderes megmentéséért is dolgoznak tagjaink a Zemplén keleti lábánál.

Az eltelt évtizedek során valóban nagyon sokféle projektben vettünk részt, ezekről bővebben az E-misszió Egyesület honlapján tájékozódhatnak.

A boltban elsősorban a helyi lakosság számára kínáltunk környezet- és egészségbarát termékeket, főleg tisztítószereket, mosószódát, szódabikarbonát, bóraxot. Azóta a termékek köre jelentősen bővült, egyéb tisztító és tisztálkodó szerekkel, majd kozmetikumokkal és pár éve természetes, parajdi sótermékekkel. A bővítést a vásárlóink kérései, kívánságai alapján hajtottuk végre és így sikerült egy átfogó kínálatot kialakítani, melyből rendszeresen feltölthető egy valóban zöld háztartás. A termékek kiválasztásánál a fő szempont a környezetbarát összetétel, az előállítás módja, a különféle ökominősítések megléte. Valamennyi termékünk magyar termelőtől származik, ezen belül is előnyben részesítjük a helyi, hozzánk közel eső termelőket, de bizonyos termékek esetén vannak dunántúli beszállítóink is.

Tanácsadó irodaként az általunk forgalmazott termékek felhasználásához is adtunk információkat, illetve szívesen fogadtuk vásárlóink tapasztalatait is. Ennek írásban formát öltött eredményeként jelent meg az innen is letölthető Házi praktikák című kiadványunk, melyekben a legnépszerűbb és legegyszerűbb háztartási munkákhoz, feladatokhoz kapcsolódó módszereket gyűjtöttük össze.

Idővel az ország egyre távolabbi részeiről is ránk találtak vásárlók, érdeklődők, elsősorban már korábbi vásárlóink szíves ajánlása révén, s e-mailen, telefonon küldött rendeléseiket csomagküldés, vagy egyéb személyes eljuttatás keretében igyekeztünk kielégíteni. Ezen folyamatot egyszerűsítendő alakítottuk ki webáruházunkat, melynek segítségével egyszerűsödik a rendelés, jobban átlátható a kínálat és remélhetőleg növekszik vásárlóink elégedettsége mellett az országos és a helyi ismertségünk is.

Igen, a helyi is, mert mivel hirdetésekre nincs forrásunk, így saját városunkban is kevesen ismernek minket. Ezért is támogatjuk a helyi gazdaságot  és helyi közösségeket fejlesztő kezdeményezéseket, mint amilyen a Nyíregyházi Kosár Közösség is.

Kiemelt figyelmet fordítunk vásárlóink, ügyfeleink tanácsaira és kéréseire, ennek eredménye egyrészt ez a webáruház is, valamint a nyitva tartást és a termék kínálatot is a már említett módon igazítjuk az igényeikhez.

Várjuk az Ön javaslatait is, hogyan tudnánk segítségére lenni otthona és háztartása környezetbarátabbá, egészségesebbé tételében!

Tisztelettel:

az emissziósok